Astora Rakennus Oy

Astora Rakennus Oy:ssä sisäinen viestintä on olennainen osa yrityskulttuuria ja toimintatapoja. Yhtenä viestinnän työkaluna toimii IT-kumppani Topteamin kanssa yhteistyössä Microsoft 365 Sharepoint -ympäristöön rakennettu intranet.

Satakuntalainen Astora-Rakennus Oy on liike-, teollisuus-, palvelu- ja asuntorakentamisen asiantuntija. Astora toimii KVR- ja pääurakoitsijana sekä tuottaa projektinjohtopalveluita. Satakunnasta Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Uusimaan alueille laajentunut yritys tekee jo yli 50% liikevaihdostaan Satakunnan ulkopuolelta.

 - Asiakkuuksien kasvun avain on asiakasläheisyys ja projekteissa asiakkaan odotusten ylittäminen. Ammattitaitoinen henkilöstömme on kilpailuvaltti, jota ei voi kopioida ja siksi on tärkeää pitää heistä hyvää huolta.

 - Avoin ja reaaliaikainen viestintä luo työhyvinvointia kasvavassa yrityksessä. Toimiva yhteydenpito on keskeisessä roolissa, kun työmaat ovat ympäri Suomea. Astorassa on aina keihäänkärjessä ollut viimeisimpien IT-ratkaisujen hyödyntäminen ja tarkasteltuamme lähemmin Topteamilla käytössä olevaa Microsoft 365 Sharepointin intraa, tulimme siihen tulokseen, että se sopii meidänkin tarpeisiimme.

Astoraintra on enemmän kuin henkilöstön ohjekirjanen

- Käytännössä homma toimii niin, että Topteam toimittaa alkavan työmaan taukotilaan kaiken tarvittavan IT:n; kopiokoneen, infonäytön ja siinä aina auki olevan intran. Työntekijät voivat toki käyttää sovellusta myös mobiilisti puhelimellaan.

- Astoraintra palvelee henkilöstöä monipuolisena toimintaohjeiden, ajankohtaisten uutisten jne kanavana. Virallisemmat; työturvallisuus ja -terveys, vaatetus, työehdot, palkka-asiat, ohjeet; miten esimerkiksi toimit, jos työmaalla on käynyt varkaita ja toisaalta vähemmän viralliset, mutta tärkeät henkilöstön kekkerit. - Korona-aikana intranet oli erityisen tarpeellinen. Kriisiohjeistukset, työterveyden yhteydet ja työhyvinvoinnin parantamiseen liittyvät tiedot pidettiin jatkuvasti esillä.

- Astoraintrassa muun muassa uutiset koskien yrityksen uusia hankkeita ovat aina ensin oman henkilökuntamme saatavilla, eikä niitä kuulla toisen käden tietona ulkopuolelta.

Microsoft 365 Sharepoint intran käyttö on kuin millä tahansa nykyaikaisella editorilla.

 - Käyttöönotossa loimme yhdessä Topteamin Timo Kivelän kanssa Astoraintran rungon, jonka jälkeen olen itse huolehtinut sisällöntuotannosta. Yhteystyö Topteamin Timon kanssa sujui todella hienosti – apua ja vinkkejä parhaisiin ratkaisuihin oli aina saatavilla. Lisäksi koko projektin aloitus ja läpivienti kävivät saumattomasti.

- Huomionarvoista on lopuksi, että Astoraintra mahdollistaa myös whistleblow-direktiivin mukaisen anonyymin ilmoituskanavan henkilöstöllemme.

 

Heidi-Maria Paasi
Henkilöstö- ja viestintäpäällikkö
Astora Rakennus Oy

Lisää palvelutarinoita

IT-Palvelut

Eupart Oy

Microsoft 365

Laserkeskus Oy

Microsoft 365 Sharepoint

Astora Rakennus Oy

Infonäytöt

Kivikylän Kotipalvaamo Oy

Esitystekniikka

Rauman Lukko

Konesalipalvelut

Hakosalo Oy